![]() ![]() | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() Vegetariánská kuchařka Snadné recepty pro každodenní vaření. Novou vegetriánskou kuchařku vydala společnost Jóga v denním životě Praha, je skutečně plná (přesně 108) snadných vegetariánských receptů a za cenu 25,- Kč. Část úvodu vydavatele
Ukázka jednoho z receptů: Žampiónový paprikáš 250 g žampiónů, 0,2 l sladké smetany, 1 cibule nebo pórek, 1 lžíce polohrubé mouky, drcený kmín, sladká paprika, chilli, sůl Čerstvé žampióny nakrájíme na plátky. Na oleji zpěníme koření, přidáme drobně krájenou cibuli a žampióny. Krátce osmahneme, posolíme, trochu podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Přilijeme smetanu, v níž jsme rozmíchali lžíci mouky. Krátce na mírném plameni za stálého míchání povaříme. Podáváme s houskovými knedlíky, těstovinami nebo rýží. Tento soubor receptů si neklade za cíl předvést ukázku přísné racionální výživy. Měl by být pouze návodem k tomu, jak se naučit vařit běžně známá jídla vegetariánsky, což je první krok k ozdravění naší stravy. Zájemce o hlubší pochopení toho, jak strava ovlivňuje lidské tělo a jak se pomocí ní vyvarovat zdravotních potíží, odkazujeme na některou z ájurvédských učebnic a kuchařek. Prodavá se Blanické ulici 17, 120 00 Praha 2. Objednavat se dá i emailem na joga.praha@volny.cz Cena je velmi příjemná 25 Kč,- (při zaslání plus poštovné). Tato kuchařka byť je graficky skromná, je zajímavá obsahově. Může být pěkný dárek i pro nevegetariánské babičky, přátele, kolegy nejen na vánoce ... | ![]() | ![]() |